· 

Ochtendritueel: Nola in bad

Voordat Nola in badje gaat zorg ik dat zij al gedronken heeft, zodat ze na het badje in slaap kan vallen.

Als eerst vul ik het badje met water op de juiste temperatuur en ik doe er scheutje badolie bij van de babylijn van Rituals.
Voordat ik Nola ga uitkleden controleer ik eerst of het water niet te warm of te koud is, ik doe dit een beetje op de gok. Als het water op de juiste temperatuur is, is het tijd om haar in badje te doen.

 

Ik kleed haar uit terwijl ze zachtjes tegenstribbelt en mij uitlacht wanneer ik haar pyjama shirtje niet uitkrijg. Lekker kind is het ook. Als ze eenmaal is uitgekleed, til ik haar op en wieg ik haar langzaam het badje in. Zo kan zij aan het water wennen en voelt ze gelijk of het water niet te warm is.

Heerlijk vindt ze het in bad. Ze spartelt lekker met haar armpjes en beentje heen en weer, ze geniet van het water en lacht de hele tijd. Ik masseer haar zachtjes met mijn hand over haar buikje en kietel haar af en toe. Haar lach is niet weg te slaan. Dan is het tijd om haar te wassen. Ik was haar met een hydrofiele washand en begin bij der hoofdje en gezichtje, dan der borst, buikje en armpjes, dan der beentjes en voetjes en als laatste haar onderkantje.


Als Nola klaar is met badderen, til ik haar uit het badje en wikkel ik haar in de omslagdoek en leg haar bij ons op bed. Ik droog haar af met een hydrofiele doek en doe gelijk haar luier om. Omdat ik haar met badolie heb gewassen hoef ik haar niet in te smeren met een bodylotion, haar huidje is nu vettig genoeg. Ik doe wat haarlotion in der haartjes van Zwitsal, dat ruikt zo lekker!

Na het bad ritueel kleed ik Nola aan, vandaag heeft ze een boxpakje aan van de H&M.
Als ze eenmaal is aangekleed leg ik haar in de box waar ze nog even kan spelen en daarna langzaam in slaap kan vallen. 


Reactie schrijven

Commentaren: 0