· 

Slaap en eetritme: 3 maanden oud

Onze dag ziet er zo uit:

 

05:30 – 06:30 uur

 

Rond dit tijdstip word Nola uit zichzelf wakker, ze laat zich even horen door te brabbelen of te huilen. We halen haar dan uit der bedje en geven dan haar eerste flesje van 170 cc (150 cc water en 5 schepjes). Wij gebruiken voor haar flesvoeding Kruidvat Standaard 1 en ze drinkt het liefst uit de Philips Avent fles. Na het leeg drinken van haar flesje gaat ze weer lekker terug haar bedje in en slaapt ze nog een paar uurtjes door. 

 

10:00 - 10:30 uur

 

De ene keer slaapt Nola nog eventjes door tot 09:00 uur en de andere keer tot 10:00 uur. Het verschilt nog wel is bij der. Rond 10:00 – 10:30 krijgt Nola der tweede flesje ook van 170 cc. Als ze die op heeft maakt ik haar badje gereed en gaat ze lekker in badje. Zie ook: Ochtendritueel: Nola in bad. Nadat ze in bad is geweest kleed ik haar aan en speelt ze nog lekker even in de box of ligt ze lekker bij mij op bank. Rond 12:00 – 12:30 uur gaat Nola naar bed, we proberen haar aan te leren dat ze ’s middags moet gaan slapen, maar dat lukt nog niet altijd. Als ze eenmaal slaapt heb ik tijd voor huishoudelijke klusjes of dergelijke.

 

14:00 – 14:30 uur

 

Hier bied ik haar het derde flesje van 170 cc aan. Als ze die op heeft is het tijd om even te gaan wandelen. Een stukje door het centrum lopen, boodschapje doen of even langs oma lopen. Ze vind het heerlijk in de kinderwagen, ze kijkt der ogen uit en straalt helemaal. Na een tijdje valt ze heerlijk in slaap. Eenmaal thuis aangekomen laat ik haar nog eventjes in de kinderwagen verder slapen. Ondertussen kan ik vast beginnen met het avond eten voor te bereiden.

 

18:00 – 18:30 uur

 

Nola ligt nog lekker in de box spelen terwijl wij aan het avondeten zijn. Als wij klaar zijn met eten krijgt Nola der een na laatste flesje 170 cc. Als ze der flesje op heeft, gaat Nola naar bed. Ze ligt uiterlijk voor 18:30 in bed. We trekken haar pyjamaatje aan en stoppen haar in der slaapzakje onder een dekentje in bed. We geven haar een kusje, stoppen het speentje van Difrax in der mondje en spelen het muziekmobieltje van Little Dutch af en doen de deur achter ons dicht. Nu hebben wij tijd voor onszelf. Lekker filmpje kijken samen of ieder wat voor zichzelf.

 

22:30 – 23:00 uur

 

Wij maken Nola wakker voor haar laatst fles van de dag ook weer 170 cc. Na het geven van haar flesje gaat ze weer terug haar bedje in, waar ze al half ligt te slapen als je haar instopt. Ook dan laten wij haar muziekmobieltje weer afspelen, waarbij ze langzaam in slaap valt. 

 

Wij verschonen haar uiteraard na elke voeding en tussen door ook een aantal keer. 

Reactie schrijven

Commentaren: 0