· 

7 voordelen van jong moeder zijn

1. Voor altijd jong

Ik zal de rest van me leven te horen krijgen: ‘Jeetje, wat ben jij een jonge moeder of 'Wat was jij jong zeg toen je moeder werd!'


2. Zo weer de juiste kledingmaat

Hoe jonger, hoe makkelijker je lichaam weer herstelt van een zwangerschap. Ik had dan ook gelijk weer mijn juiste kledingmaat terug na de geboorte van Nola. Hoe fijn was dat.


3. Improviseren

Als je jong bent, ben je gewend om met minder geld rond te komen en waar nodig is te improviseren, er is altijd wel een alternatief  en dat maakt het opvoeden een stuk makkelijker.

 

4. Weinig slaap 

Voordat ik zwanger werd, ging ik soms nog wel eens in de weekenden uit of moest ik heel vroeg op voor mijn werk. Ik was dus wel een beetje gewend aan weinig slaap. Die gebroken nachten die we hadden waren dus ook niet zo erg.

 

5. Jonge opa en oma

Als jonge moeder heb ik zelf ouders die ook niet zo oud zijn en dus nog fit genoeg zijn om regelmatig op te passen. Handig!


6. Kans om achterkleinkinderen nog mee te maken

Het zou zo maar kunnen dat ik mijn achterkleinkinderen nog mee ga maken. Hoe bijzonder zou dat zijn?


7. Nog een heel leven voor me

Als mijn vriendinnen aan kinderen gaan beginnen, is Nola al groot en heb ik weer meer vrijheid. En heb ik nog genoeg energie en jaren voor de boeg om al me andere dromen uit te laten komen. Maar zover is het gelukkig nog lang niet...

Reactie schrijven

Commentaren: 0