· 

Nola haar eerste fruithapje

Nola was 19 februari 4 maanden oud en wij vonden vrijdag 23 februari tijd voor haar eerste fruithapje. Wij zijn begonnen met appel/peer. Zij reageerde eerst wat verbaasd en wist niet precies wat ze in der mondje had en wat ze er mee moest doen. Ze spuugde alles uit en keek me aan met een blik van:  wat moet ik hier mee, moet ik dit nu lekker gaan vinden? Haar gezichtje zat helemaal onder omdat, ze telkens der hoofdje wegdraaide en met haar handjes in haar mondje zat. Ook duwde ze met haar tong het lepeltje naar buiten, ze wilde er niks mee te maken hebben. 

 

Wij zijn begonnen om een week lang, elke dag 3 a 4 hapjes te geven, zodat ze kon wennen aan de smaak en dat ze uiteindelijk ook zou weten dat ze het door kon slikken in plaats van uitspugen.  Wij gaven het fruithapje voor haar flesvoeding, zo kon ze na het fruithapje gelijk drinken. 

 

De dagen daarna gingen steeds beter, het uitspugen werd steeds minder, die verbaasde blik verdween en ze wist uiteindelijk wat ze er mee moest doen. Na een weekje het geprobeerd te hebben, sabbelt ze het nu van het lepeltje af. Nola is nu gewend aan de smaak van het fruithapje en lust ze graag.  Als ik met het lepeltje naar haar mondje ga, pakt ze het lepeltje vast en stopt ze die in haar mondje. Ze vind het nu zo lekker dat ze haar slabbetje erbij op eet, haha!

 

Nu Nola de fruithapjes lekker vind, geven wij nu ongeveer 1/3 van het potje per dag tussen twee voedingen in, zodat zij wat extra voeding binnen krijgt.

Als zij straks een half potje of meer gaat eten dan gaan wij denk ik fruithapjes zelf maken.

 

Onlangs zijn wij ook begonnen met de groentehapjes. Wij zijn daar nu paar dagen mee bezig maar dat vind ze nog helemaal niks. Wij geven het groentehapje op dezelfde manier als het fruithapje, 3 a 4 hapjes per keer, een week lang, voor de flesvoeding. En als zij de groentehapjes ook eenmaal lekker gaat vinden, dan gaan wij die ook denk ik ook zelf maken.

Haar eerste hapje.
Haar eerste hapje.

Reactie schrijven

Commentaren: 0