· 

Slaap en eetritme: 5 maanden oud

Foto van mijn InstaStory: withlotsofloveblog
Foto van mijn InstaStory: withlotsofloveblog

Onze dag ziet er als volg uit:

 

05:30 – 06:30 uur

 

Rond dit tijdstip word Nola nog steeds wakker uit haarzelf.  Ze laat zich horen door even te brabbelen of te huilen, maar huilen komt niet vaak voor. Als ze haar flesje weer leeg gedronken heeft, leggen wij haar weer terug haar bedje in en slaapt ze nog even door. 

 

08:30 - 09:00 uur

 

Ze is nu rond deze tijd klaar wakker en wilt dan ook graag haar bedje uit. Nola slaapt niet meer door tot 10:00 uur, stiekem ook wel een beetje jammer.  Als ze wakker is maak ik haar fruithapje klaar en geef ik haar wat hapjes, want dat mag vanaf 4 maanden. Na haar fruithapje ligt ze in de box te spelen of spelen we samen op de bank of op grond en heel af en toe kijken we ook saampjes nog even televisie.

 

10:00 - 10:30 uur

 

Ondanks dat ze nu een fruithapje krijgt geven wij haar rond 10:00 - 10:30 uur haar tweede flesje. Haar fruithapje is zo minimaal dat het nog geen voeding kan vervangen, het is meer bijvoeding. Zo leert ze de smaken en structuur kennen van vast voedsel. Als haar fles leeg is gaat Nola lekker in het badje. Nadat ze in bad is geweest kleed ik haar aan en speelt ze nog lekker even in de box of ligt ze lekker bij mij op bank.

 

11:30 - 12:00 uur

 

In de vorige blogpost over haar slaap en eetritme las je dat wij haar ´s middags probeerde op bed te leggen voor een middagslaapje, maar dat lukte niet elke keer. Al gauw zat dat in haar ritme en slaapt ze elke dag rond dit tijdstip. De ene keer slaapt ze maar 1,5 uur en de andere keer 3,5 uur. De aantal uren die ze ´s middags slaapt verschillen nog wel eens. Dat vinden wij niet zo erg, wij zijn allang blij dat ze wilt slapen in de middag. Als ze eenmaal slaapt kan ik verder met de huishoudelijke taken, want die gaan gewoon door.

 

14:00 – 14:30 uur

 

Als Nola wakker is speelt ze weer lekker in de box, want dat vind ze heel erg fijn. Ondertussen maak ik haar derde flesje van de dag klaar. Als ze die op heeft is het tijd om even te gaan wandelen. Een stukje door het centrum lopen, boodschapje doen of even langs oma lopen. Ze vind het heerlijk in de kinderwagen, ze kijkt der ogen uit en straalt helemaal. Na een tijdje valt ze heerlijk in slaap. Eenmaal thuis aangekomen laat ik haar nog eventjes in de kinderwagen verder slapen. Ondertussen kan ik vast beginnen met het avond eten voor te bereiden.

 

16:30 - 17:00 uur 

 

Ook mag ze sinds kort een groentehapje, en dat begint ze ook steeds lekkerder te vinden. Rond dit tijdstip geven wij haar het groentehapje. Het gaat er iets moeilijker in dan het fruithapje maar ook dat gaat steeds beter. Ook dit zijn maar een paar hapjes, heel minimaal nog. Als ze het hapje op heeft kan ik vast gaan beginnen met koken terwijl Patrick, die weer thuis is van werk, lekker met haar aan het spelen is.

 

18:00 – 18:30 uur

 Als wij aan het avondeten zijn, ligt ze als gewoonlijk in de box. Na het afruimen en afwassen krijgt Nola haar laatste flesje van de dag. Hierna gaat ze naar bed toe en slaapt ze lekker door tot de volgende ochtend. Nu hebben wij tijd voor onszelf. Gezellig samen een serie of film kijken, ieder wat voor zichzelf of keer lekker vroeg naar bed toe.

 

- Wij verschonen haar uiteraard na elke voeding en tussendoor. 

 

Instagram: withlotsofloveblog

Reactie schrijven

Commentaren: 0