· 

Slaap en eetrime: 15 maanden oud

Onze dag ziet er als volg uit:

 

05:30 – 06:30 uur

 

Rond dit tijdstip word Nola af en toe nog wakker, komt niet vaak meer voor.  Ze laat zich horen door even te brabbelen of te huilen. Wij geven haar dan nog een flesje melk van 120 ml. Als ze haar flesje weer leeg gedronken heeft, leggen wij haar weer terug haar bedje in en slaapt ze nog eventjes door. 

 

08:30 - 09:00 uur

 

Na een paar uurtjes verder slapen word Nola wakker. Tijd om te gaan ontbijten. Het komt zelfs voor dat ze van 19:00 t/m 09:00 uur slaapt en dat ze in de ochtend geen flesje meer krijgt. Wij geven haar dan een broodje met beleg wat ze lekker vind en dat verschilt nog wel is, zij drinkt hierbij flesje halfvolle melk. Nola is niet zo van het brood eten, als ze na een paar hapjes geen zin meer heeft bied ik wat anders aan. Bijvoorbeeld: volkoren cracker of een mais/meergranen rijstwafel. Een bordje pap gaat er bij haar echt niet in! Maar het komt ook wel is voor dat ze haar broodje helemaal op eet en dan ben ik zo trots op der! :)

Na het ontbijten spelen we samen wat op grond. Boekjes lezen, met de blokken spelen, verstoppertje spelen met Bumba of soms eventjes televisie kijken.

 

10:00 - 10:30 uur

 

Als tussendoortje geef ik Nola een stukje fruit of een biscuitje met een flesje diksap. Ik weet dat het zogenaamd niet goed voor kleine kinderen is, maar Nola vind het lekker en water moet ze niet.  Na haar tussendoortje spelen wij samen of Nola alleen verder. 

Wat trouwens erg fijn is, is dat Nola heel goed alleen kan spelen. Zo kan ik tussendoor wat voor mezelf doen.

 

12:00 - 12:30 uur

 

Lunchtijd. Ook hier eten wij samen een broodje. Ik ga het weer proberen, de ene keer eet ze een heel broodje en de andere keer weer niet. Ook dan bied ik wat anders aan. Als Nola geen heel broodje gegeten heeft krijgt ze nog een flesje melk van 120 ml.  Die krijgt zij dan als ze naar bedje gaat, want na de lunch gaat Nola lekker slapen. Nola slaapt gemiddeld 2 a 3,5 uur in de middag. Zo fijn! Als ze eenmaal slaapt kan ik verder met de huishoudelijke taken, want die gaan gewoon door. En oh ja, de woonkamer opruimen, want overal ligt speelgoed.

 

14:00 – 14:30 uur

 

Als Nola wakker is speelt ze weer lekker op de grond. Ondertussen vul ik haar flesje met diksap en krijgt Nola weer een klein tussendoortje. Een koekje, spekje, fruit of rijstwafel. Ook dat verschilt nog eens. Als ze dat op heeft is het tijd om even te gaan wandelen. Een stukje door het centrum lopen, boodschapje doen of even langs oma lopen. Ze vind het heerlijk in de kinderwagen, ze kan alles zien en wijst en roept dan ook graag naar de eenden en honden die voorbij komen. Eenmaal thuis aangekomen gaan we gewoon weer verder met spelen.

 

16:30 - 17:00 uur 

 

Patrick komt thuis van werk. Nu kan ik vast gaan beginnen met koken. Hij gaat dan met Nola lekker knuffelen en spelen. Ondertussen komt Nola even bij mij kijken of er nog wat te scoren valt. Rond 17:00 uur gaan wij avondeten, na het avondeten krijgt Nola een Danoontje toetje en een stukje fruit. Wij eten zo vroeg, omdat Nola na het eten niet gelijk naar bed hoef te gaan. Nola eet sinds 10 maanden ongeveer gewoon met de pot mee en drinkt hierbij diksap/halfvolle melk. Ze lust ook alles. Heerlijk!

 

18:00 – 18:30 uur

 

 Na het avondeten is het nog even gek doen, spelen, douchen/in bad en dan lekker naar bed. Zij krijgt dan nog haar laatste flesje van de dag, ook weer 120 ml. Nu hebben wij tijd voor onszelf. Gezellig samen een serie of film kijken, ieder wat voor zichzelf of keer lekker vroeg naar bed toe.

Reactie schrijven

Commentaren: 0